Blog

Doplněk stravy pro podporu kloubů a kostí – prebiotikum Harmonelo Flexi

Pravidelný pohyb je to nejlepší, co pro svoje tělo můžeme udělat. Je otázkou, co je bráno jako zdravé množství pohybu a co už dává našim kloubům zabrat až moc😊 Někdo si jde zaběhat a proběhnutí bere jako aktivní odpočinek, což je ideální pro očistu těla i mysli. Pro spoustu z nás je ale běh vášeň a nestačí nám krátké proběhnutí, ale mnohdy podnikáme dlouhé náročné výběhy, které nám dělají velice dobře psychicky, ale klouby dostávají pěkně zabrat. K tomu, abychom je udrželi v optimální kondici, přispívá Harmonelo Flexi. Jeho užívání napomáhá především k normálnímu stavu kloubů a kostí. Podporuje funkci střevního traktu a také správnou činnost srdce.

Hlavní výhody

  • Rychle se vstřebává – vysoká biologická dostupnost aktivních složek
  • Jednoduché použití
  • Bez lepku a mléčných složek
  • Slazeno rozpustnou vlákninou a steviol-glykosidy (stévie)
  • Podporuje normální stav kloubů a kostí
  • Nízký glykemický index

K čemu přispívá

  • Normální stav kostí a kloubů
  • Normální funkce dýchací soustavy
  • Normální činnost střevního traktu
  • Normální činnost srdce a hladiny cholesterolu v krvi
  • Normální funkce reprodukčního systému
  • Duševní zdraví

Jednotlivé složky Harmonelo Flexi

1. Kolagen

Kolagen je ve vodě nerozpustná bílkovina, která se nachází ve tkáních.

Kolagen napomáhá udržet ideální vlastnosti chrupavky, šlach, kostí, zubů, dásní, kůže, stěn cév či oční rohovky. Při nedostatku kolagenu se mohou výrazněji projevit příznaky stárnutí a zhoršená funkce pohybového aparátu.

V Harmonelo Flexi je použitý hydrolyzovaný vepřový kolagen, který je člověku nejbližší a pro klouby a pohybový aparát je vhodnou variantou. Hydrolýza zajištuje účinné štěpení aminokyselinových řetězců, a tím zvyšuje vstřebatelnost a syntézu kolagenu.

Množství kolagenu ve Flexi je 5000 mg v doporučené denní dávce. To je nejvíce z dostupných produktů u nás.

2. Kadidlovník pilovitý

Kadidlovník pilovitý (Boswellia serrata) je středně velký strom původem z Indie a části Pákistánu, který dorůstá do výšky 3–8 metrů. Je bohatým zdrojem kyseliny boswellové i různých typů terpenů. Tyto látky mají celou řadu vynikajících účinků na organismus.

V asijské a africké lidové medicíně využívají po staletí jeho pozitivního působení. Obzvlášť dlouhou tradici má kadidlo v indické stravě. A to právě kvůli příznivému, zdraví podporujícímu účinku – mezi ty základní patří pozitivní vliv na udržení normální funkce kloubů a kostí

3. Glukosamin sulfát

Monosacharid, řazen do skupiny chondroprotektiv. Mikromolekula glukosaminu projde po perorálním podání do kloubního prostoru bez štěpení stále plně funkční a vstřebá se až 90 % účinné látky, na rozdíl od velké struktury jiných molekul. Chrupavka je tak schopna právě díky glukosaminu vytvářet další potřebné stavební kameny.

Glukosamin je tělu vlastní látka a přirozená součást kloubní chrupavky. Jako účinná látka je GS doporučován v kombinaci s Chondroitin sulfátem.

4. Chondroitin sulfát

Polysacharid chemicky řazený mezi glykosaminoglykany. Je součástí extracelulární hmoty pojivových tkání a také fyziologickou součástí kloubní chrupavky. Chrupavka je pojivová tkáň v našem těle, která slouží ke zpevňování okolních tkání. Chondroitin se dále vyskytuje v kostech, rohovce, kůži a arteriální stěně.

Zdrojem bývají výlučně živočišné tkáně, které v Harmonelu získávají extrakcí vepřové chrupavky. Co je to extrakce? Extrakce neboli vyluhování je metoda získávání látek z různých (většinou přírodních) materiálů. Extrakci lze provádět za tepla i za studena. Chondroitin sulfát použitý v Harmonelo Flexi je získáván extrakcí za studena.

5. MSM – methylsulfonylmethan

Organická sloučenina síry, která přirozeně tvoří vazbu mezi bílkovinami v kůži, kloubech, šlachách
a chrupavkách. Z organicky vázané síry se vytváří cenná aminokyselina methionin, kterou si lidský organismus sám neumí vyrobit, a proto ji musí přijímat v potravě.

Napomáhá normální kondici a hybnosti, proto je vhodným doplňkem stravy při velké zátěži kloubů. Navíc podporuje udržení krásných vlasů, pokožky i nehtů.

 

Zdraví není vším, ale bez zdraví je všechno ničím.
Arthur Schopenhauer

 

Je jen na nás, jak budeme o svoje tělo pečovat. Pokud chcete být aktivní a zajímá vás, jak svoje zdraví podpořit, navštivte FB stránky Cesta ke zdraví a harmonii s Barčou

případně napište na barca.harmonelizuj@gmail.com a poradíme se ohledně dávkování unikátního produktu Harmonelo Flexi.

https://barca-capkova.harmonelo.shop/harmonelo-flexi-d510/

https://www.facebook.com/cesta.ke.zdravi.a.harmonii

 

Pokud Vás zajímá více a chcete se zapojit do programu s možností konzultací v Blansku a okolí, můžete využít link níže

https://fitplusblansko.harmonelo.shop/register.php