Blog, Report

Jaký byl náš první běžecký kemp v Jeseníkách

V termínu 13. – 15. července proběhl náš první trailový kemp v Jeseníkách. Ubytování jsme měli v chatě ve vesnici Nová Ves a okolní terén sliboval parádní zábavu. Na kemp se přihlásilo 10 běžců a společně s námi, Terez, Vojtou a Renčou, jsme kapacitu chaty téměř zaplnili . Poslední místo nakonec obsadili pejsci, kteří si víkendovou dovolenou také užili.

Přebírání uvítacích balíčků při registraci v místě kempu. Kempíci v nich našli tyčinky, multifunkční čelenku od společnosti Sporten a slevové kartičky na nákup ve sportovní prodejně Sanasport. Tímto děkujeme sponzorům za poskytnutou podporu a spolupráci.

Čelenky od společnosti Sporten a slevové kartičky do sportovní prodejny Sanasport.

Krásné a pohodové zázemí u chaty si užili i pejsci 🙂

Realizace víkendového běžeckého kempu pro nás byla nová zkoušenost a myslím, že jsme se s touto výzvou  poprali statečně a snad i úspěšně. Pro účastníky kempu jsme připravili několik tréninků, a to nejen běžeckých. Po úvodním krátkém rozběhu k rozhledně Nová Ves jsme se rozdělili do dvou výkonnostních skupin, pro které jsme připravili výběhy v malebném okolí. Běžecké tréninky jsme zaměřili zejména na běh v terénu, kde nechyběly jak technické výběhy, tak i seběhy.

Dopolední delší výběh po hřebeni Jeseníků. Trasa Ovčárna – Jelení studánka – Alfrédka – Mravencovka – Nová Ves. Na Ovčárnu jsme se přiblížili autobusem a užili jsme si krásnou trasu po hřebeni.

Společná fotka s Pradědem v zádech, který jsme si nechali na příště.

Po Hřebenech – světem horských luk. Pohodovým tempem míříme k rozcestí Jelení studánka.

Sobotní výběh druhé skupinky přinesl spoustu překvapení na trase a holky si musely poradit s nástrahami spadlých stromů i skrytých močálů 😀

Zdeňka během dopoledního výběhu.

Jedna společná z nedělního výběhu kolem Alfrédky.

Zasloužená odměna na trase long – 21 km.

Kratší výběh druhé skupinky na Karlov pod Pradědem a přes rozcestí Jelení a Zmijovku zpět k rozhledně Nad Novou Vsí.

Pod vedením ostřílené Terezky, která již několik let úspěšně vede svoje Fit Plus Blansko, jsme absolvovali kompenzační a posilovací cvičení, u kterých jsme si dali všichni pěkně do těla. Cviky byly zaměřeny zejména na rozvoj síly, rychlosti a strečink.

Intervalový trénink na paloučku u chaty.

Kompenzační cvičení

Strečink

Protažení po běhu, a že to holkám pěkně ladilo 😛

Kruhový trénink, kde se pod letním sluncem zapotili úplně všichni.

Terez a její (poctivě makající) ovečky

Sami jsme si připravovali jídla, která byla sestavena s ohledem na tréninky a zajišťovala vyváženost nutričních hodnot. Pro účastníky jsme měli snídaně, dopolední i odpolední svačiny, obědy a večeře. Cílem bylo nabídnout a ukázat běžcům jídelníček, který sami praktikujeme v našem osobním životě. Pro všechny kempíky jsme měli po celou dobu volně dostupný iontový nápoj a každý našel v uvítacím balíčku několik tyčinek.

Snídaně pod vedením Terezky. Ovesná kaše s oříšky a zdravými doplňky.

Snídaně v podobě švédského stolu.

Příprava obědu, v tomto případě šlo o vepřové kotlety s pohankou a zeleninou.

V organizování dalších kempů budeme určitě pokračovat. Sami jsme se přiučili spoustě nových věcí a věříme, že příště můžeme posunout kvalitu zase o kus dál. Stále zde vidíme skvělou možnost, jak poznat nové prostředí a nové lidi. Pozitivní reakce, ale i ty negativní nás posouvají dál. Spokojenost účastníků nám vždy udělá úsměv na tváři. Těšíme se na příště.

Skvělé zázemí pro náš kemp jsme našli ve vesnici Nová Ves.

Závěrečné hodnocení kempu s vyhlašováním a oceňováním kempíků 🙂 Bibi a Monča si odnesli ponožky Sanasport za první místa v běžeckých soutěžích.  Ondra vybojoval ponožky Sanasport za nejrychleji snědenou horalku během večerní zábavy a Zdenča si za svoje odhodlání, statečnost, bojovnost, vytrvalost a nadšení odnesla dárkový poukaz na nákup v obchodě Sanasport.

Monča si přebírá svoji výhru za nejrychlejší seběh od Rozhledny Nad Novou Vsí zpět k chatě. Je to rychlík.

Měli jsme se fajn a těšíme se na další kemp.

Děkujeme sponzorům za poskytnutou podporu.

 

Galerie