Blog, Report

Co se dělo v květnu 2022

Květen byl pořádně nabitý, především závody v rámci OBL.

1.5.2022 – Boskovické běhy – viz předchozí report

8.5.2022 – Běh Černou Horou – slušně obsazený závod, kde první tři místa brali ostřílení závodníci. Vojta si doběhl pro bramboru.

oficiální výsledky

17.5.2022 – Hraběnka Cup – Horní Lhota-Petrovice – 1. závod série. V podstatě celou dobu do kopce až do Petrovic. Ideální závod pro Vojtu i Terez, kteří mají rádi kopce.

Vojta 🥈, Jirka 🥉, Terez 🥇

 

Hraběnku Cup 1/3

Hraběnku Cup 1/3

Hraběnku Cup 1/3

Hraběnku Cup 1/3

24.5.2022 – Hraběnka Cup – Skalní mlýn-Macocha – 2. závod série, tentokrát šlo o kratší, ale svižný silniční běh od hotelu Skalní mlýn, Suchým žlebem k parkovišti u horního můstku Macochy. Terez potvrdila první místo v ženách. Vojta byl 3 celkově a svedl krásný boj s celkově druhým borcem Václavem Strnadem. Konečně závod, kde se závodilo od začátku do konce.

oficiální výsledky

29.5.2022 – Šamalíkova míle – velice rychlý závod OBL a skvělé výsledky oddílových běžců. V prvním kopci šel Vojta za domácím Patrikem Bejčkem. Následně ve skupince s dalším oddílovým parťákem Jirkou Potůčkem, který udával tempo. Po 3 km si Vojta udělal náskok, který si držel až k závěru, kde ho začal v posledním seběhu dotahovat domácí Patrik. Rozhodl až závěrečný sprint v cílové rovince, který si pohlídal Vojta a mohl slavit celkové první místo v tomto krásném a rychlém závodě. Terez šla one girl show a náskok vytvořený v prvním těžkém kopci si v pohodě držela až do cíle.
Vojta 🥇, Jirka 🥉, Terez 🥇

cílový sprint

Terez

oficiální výsledky

31.5.2022 – Hraběnka Cup – Ráječko-Petrovice

Terez i Vojta vyhráli 3.etapu z Ráječka do Petrovic a oba tímto potvrdili své pozice nejlepšího muže a nejlepší ženy v jarní části poháru 🏆

Oficiální výsledky celkové

 

Termínovka dalších závodů OBL a oficiální výsledky najdete na stránkách OBL
více na OBL Blansko
https://www.oblblansko.cz/

Fotogalerie z závodů
https://okresni-bezecka-liga.rajce.idnes.cz/

 

 

https://www.facebook.com/edgar.powerdrink/

 

Další akce a závody

Volkswagen Maraton Praha 2022

Jirka Potůček dostal šanci si opět zaběhnout Pražský maraton a v pár větách se s námi podělil o své dojmy a postřehy z této věhlasné akce:

Rozhodnutí na maraton padlo po úspěšném půlmaratonu v Pardubicích a splněném limitu Českého atletického svazu. Cíl A byl zaběhnout čas 2:55, což je limit ČAS na maratonské trati, cíl B pak bylo zaběhnout pod 3 hod. Přes krizi na 32. km (asi vinou přípravy ne zcela zaměřené na maraton) se podařilo časem 2:59:42 splnit druhý cíl, takže spokojenost. Užil jsem si opět velký masový závod se skvělou atmosférou po dvou letech koronaviru.