Blog, Report

Co se dělo v červnu 2022

Ahoj, máme pro Vás opět rubriku „co se dělo“ kde trochu rozebereme naši činnost a úspěchy za měsíc červen.

OBL

Okresní běžecká liga OBL pokračovala v červnu 4 závody. Hned z kraje června odstartoval v sobotu 4. 6. na hřišti v Doubravici již 14. ročník běhu Svitava kros. Trať závodu v délce 8.5 km vždy slibuje rychlé časy. V oddílových dresech se představila pouze Terez Krakovičová, neboť mužská část oddílu plnila běžecko-vytrvalostní soustředění v Julských Alpách. Jako vždy na této trati bylo velmi nepříjemné vedro a spousta závodníků byla ráda, že vůbec doběhla do cíle (např. Terez 🙊). Nakonec z toho bylo třetí místo v ženách a druhé v kategorii 🥈

Dneska bylo teplo..

Terez

Vyhlášení nejlepších žen

Zdroj: https://okresni-bezecka-liga.rajce.idnes.cz/

Dne 11. června proběhl 9. ročník běhu ve Veselici zvaný Lesempolem. Výrazně náročnější trasa vedoucí lesem a polem  střídají četná stoupání a seběhy. Pořadatelé letos poprvé nevypsali desetikilometrovou distanci, ale do OBL nabídli půl maratonskou trať na 21.1 km.
Vojta Krakovič zvítězil 🥇a na druhém místě ho doplnil oddílový kolega Pavel Zavadil 🥈

První kolo se Standou

Pavel zavadil si běží pro celkové 2. místo

Zdroj: https://okresni-bezecka-liga.rajce.idnes.cz/

V úterý 21.6.2022, na oslavu slunovratu, proběhl Blanenský středník, který je novinkou OBL z dílny Power of Motion. Běželo se z okraje Blanska od restaurace Myslivna po modré turistické značce kolem nádrže Palava II na Obůrku, zde kolem obchodu a restaurace a pak po naučné stezce Tmavým žlebem až do Sloupečníku s krátkým závěrečným finišem do kopce, asi 100 m pod parkovištěm. Délka závodu byla 8.3 km.
Vojta Krakovič to napálil hned od začátku a zvítězil v čase 00:33:25  🥇
Jirka Potůček běžel také dobře, ale vzhledem k drobným zdravotním problémům musel pár km před cílem zvolnit/zastavit a z druhé průběžné pozice se posunul na celkový 7. flek.
V ženách si pro celkové druhé místo (1. ve své kat. Ž) doběhla naše vrchařka Terez Krakovičová.

Posledním červnovým závodem pod OBL byl 41. ročník Sloupského lesního běhu v délce 11.5 km. Z oddílových členů se tentokrát nikdo nepředstavil..  Tímto nám v podstatě končí první polovina sezóny v rámci OBL a budeme pokračovat zase v září.

Termínovka dalších závodů OBL a oficiální výsledky najdete na stránkách OBL
více na OBL Blansko
https://www.oblblansko.cz/
https://www.oblblansko.cz/index.php?page=terminovka

 

Jiné akce a závody

Hned první červnový den Terez otestovala svoji fyzičku na kilometrovém běhu do kopce v rámci Třebíčské běžecké ligy a s časem 3:50 urvala 2.místo v kategorii, 3.celkově.

Jirka Potůček si zaběhl Lelekovický okruh v rámci Kuřimské běžecké ligy. V kvalitně obsazeném „švihu“ na 5,7 km doběhl na celkovém 8. místě, resp. 7 místě ve své kat.

Happy Run Valeč – 18. 6. 2022 jsme běželi pro Františka ve Valči u Třebíče. Akce byla vydařená a výsledkem toho všeho bylo 345 175 Kč pro Františka. Mimo to se dařilo i našim běžcům. Hlavní závod probíhal na dvou tratích, na kratší 6 km a delší 12 km.

Trasa 1,5 km
51 RACLAVSKÁ Vanesska  7. v kat. H8  čas 00:13:22

Trasa 6 km
20. KRAKOVIČOVÁ Tereza  3. v kat. Ž-39,  čas 00:28:44 🥉
136. HONZÁTKO Pavel  23. v kat. M40+ čas 00:43:00
146. KALOVÁ Renata  23. v kat. Ž40+ čas 00:44:15

Trasa 12 km
1. KRAKOVIČ Vojtěch   1. celkově  čas 00:49:07  🥇

Kompletní výsledky najdete zde https://www.atletikauni.cz/…/c213…/ata940-Happy-run-2022

Start závodu na 12 km

Vyhlášení žen hlavního závodu na 6 km

Vyhlášení mužů a závodu na 12 km

Nejmladší závodnice Vanesska s Renčou

Zdroj: Foto od Ivo Svoboda & Zonerama cochtanek00, více na https://www.facebook.com/happyrun16

Oddílové soustředění ve Slovinsku

Pro letošní rok jsme si na členské schůzi odsouhlasili organizované soustředění v zahraničí čistě pro členy oddílu, které jsme zrealizovali začátkem června. Záměrem byly hory, takové, které v našich končinách nelze nalézt. Volba padla na Julské Alpy ve Slovinsku. Tuto oblast jsem měl již několik let na „watchlistu“ a byla to jasná volba. Strmé kopce, kamenité traily, čisté a průzračná řeky a relativně blízká vzdálenost z ČR. Možná, že právě ty strmé hory a očekávaný náročný terén lehce odradilo účast členů něžného pohlaví a na výlet vyrazila jen tříčlenná partička vlčáků ve složení Vojta Krakovič, Jirka Potůček a Pavel Zavadil. Tři dny slibovaly hodně potu a dřiny, ale také zábavy a odpočinku od každodenních starostí.

Vrcholovka Mangart

Pokračování v reportu pod tímto odkazem